Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Από τα ...τέσσερα στα κάγκελα.

Η σημερινή κυβέρνηση κατηγορεί την προηγούμενη ότι με τους ευρωπαίους διαπραγματευόταν «στα τέσσερα».  Η σημερινή κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει ανθρώπους οι οποίοι όταν έκλεισε η ΕΡΤ ανέβηκαν στα κάγκελα της εισόδου. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μάθει να διαπραγματεύονται με ένα δικό τους τρόπο: Από τότε που ήταν ακόμα στο λύκειο διεκδικούσαν τα δικαιώματά τους κάνοντας καταλήψεις. Το ίδιο συνέχισαν αργότερα και στο πανεπιστήμιο: Καταλήψεις, απεργίες και διαδηλώσεις. Τώρα που ήρθαν στην εξουσία, διαπραγματεύονται με την ίδια νοοτροπία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Πριν δύο μήνες περίπου, μια ομάδα φοιτητών μπήκε στην Σύγκλητο την ώρα που συνεδρίαζε και αγνοώντας τον Πρύτανη επέβαλε την παρουσία της για αρκετό χρονικό διάστημα. Ποιες ήτανε οι συνέπειες για αυτούς τους φοιτητές; Καμία απολύτως!
Πριν ενάμιση μήνα περίπου 19 άτομα (φοιτητές και μη) έκαναν κατάληψη της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών νομίζω για 10 μέρες. Ποιες ήταν οι συνέπειες γι΄ αυτά τα 19 άτομα; Απολύτως καμία.
Τι θα είχε συμβεί αν τα δύο αυτά περιστατικά είχαν γίνει σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα ή στις Η.Π.Α; Την άλλη μέρα οι καταληψίες φοιτητές θα είχαν αποβληθεί και οι μη - φοιτητές καταληψίες θα είχαν καταλήξει στη φυλακή. Δεν θυμάμαι να έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι που έχουν την νοοτροπία να ανεβαίνουν στα κάγκελα ή να κάνουν καταλήψεις δεν είσαι θέση να διαπραγματευτούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βέβαια, δεν είναι ωραίο να διαπραγματεύεσαι δουλοπρεπώς, κοινώς «στα τέσσερα». Δε νομίζω όμως ότι γίνεται και τίποτα αν διαπραγματεύεσαι ανεβασμένος στα κάγκελα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ρε γιωργο μας δουλευεις, τι ειναι αυτα που γραφεις; Τις πολιτισμικες διαφορες και την ιδιοσυγρασια των λαων τις καταλαβαινεις η οχι; Εχεις ιδεα απο Ευρωπη; Εγω εζησα χρονια στην Ιταλία και ειδα να συμβαινουν τα ιδια. Μηπως θελεις να μιλησουμε για την αστυνομοκρατια της Αγγλιας, αυτα ονειρευεσαι; Και υποτιθεται οτι εισαι και ψυχολογος; Μηπως μονο τα φραγκα στο skype σε νοιαζουν; Απαντα μια φορα ρε γαμωτο, τι θα θες τα σχολια για ντεκορ!