Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Η αδιαλλαξία ανακυκλώνεται

Αυτές τις μέρες, που έχουν βγει οι αγρότες στους δρόμους, ο πρωθυπουργός τους προσκαλεί σε διάλογο. Η πλειοψηφία των αγροτών, απαιτούν από τον πρωθυπουργό πρώτα να αποσύρει το νομοσχέδιο, και μετά να μιλήσουν μαζί του. Μα, αν ο σκοπός του διαλόγου είναι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, τι νόημα θα είχε ένας τέτοιος διάλογος;
Αυτό που αντιμετωπίζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας είναι η τακτική που ο ίδιος ακολούθησε όταν κυβερνούσε ο Σαμαράς. Ο Σαμαράς τον καλούσε σε διάλογο και εκείνος απαιτούσε πρώτα να παραιτηθεί ο Σαμαράς και μετά να πάνε σε διάλογο. Σε τι διαφέρει αυτό από την τακτική των αγροτών;

Η ...σωτηρία σύμφωνα μ’ έναν Γερμανό.

Πρόσφατα, επανήλθε στο προσκήνιο ένα θέμα που έχει σχέση με τον Γερμανό υπουργό οικονομικών τον κύριο Γιοχάνες Σόιμπλε.: Το 2011 είχε προτείνει στον τότε Έλληνα αντιπρόεδρο κύριο Βενιζέλο να μας δώσει ένα παχυλό ποσό και να ...τους αδειάσουμε τη γωνία. Το σκεπτικό του ήταν πως με αυτόν τον τρόπο, οι Έλληνες θα υπέφεραν μια και έξω.
Αλάνθαστη Γερμανική συνταγή: Καισαριανή, Χαϊδάρι, Καλάβρυτα, Δίστομο και πολλοί άλλοι τόποι, επιβεβαιώνουν το ορθό της σκέψης του κυρίου Σόιμπλε. Πράγματι όλων αυτών των ανθρώπων τα προβλήματα λύθηκαν μια κι έξω...

Αλλά ας δείξουμε και λίγη κατανόηση προς τον κύριος Σόιμπλε. Ο άνθρωπος ακόμα και πυροβολημένος είναι γαντζωμένος σε μια καρέκλα και ας έχει και ρόδες. Ο άνθρωπος τα κάνει όλα αυτά για να δώσει νόημα στην ζωή του. Το θέμα είναι, ότι για να δώσουμε και εμείς νόημα στη ζωή μας, χρειάζεται πρώτα να έχουμε ζωή!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο λίγος νιώθεις την σήμερον ημέραν με την αεριτζίδικην επιστήμη σου, Γιώργη; Άρε κοντούλη στο ανάστημα και στο ήθος, σε ξεπερνάνε οι εξελίξεις. Έλα στο χωράφι να πιάσεις τσαπί και να δεις τι θα πει παραγωγή και ανάπτυξη, αγώνας για επιβίωση. Άμα παράγεις φούμαρα, θέλεις να αυξήσεις τις πωλήσεις των βιβλίων σου. Οι αφελείς αναλύσεις σε μάραναν, με τα μεταφορικά σχήματα λόγου επιπέδου καφενείου, κρυφοεκδοτάκο και ποιητάκο της κακιάς ώρας. Παρακολούθησε μια συνέντευξη του Πούτιν που τα λέει στα ίσια και θα καταλάβεις περί των ζωτικών συμφερόντων και γιατί γίνεται όλο αυτό. Κάνε μια δοκιμή. Χίλιες φορές καλύτερο από τα βαράτε και τα καράτε, δια αλληλογραφίας, που κοιτάς. Και μπορεί να μην έστειλες κανέναν στα κολαστήρια των κλινικών, αυτά που άλλοι συνάδελφοι αποκαλούσαν parking για ανθρώπους, αλλά όσοι δεν βοήθησες είναι πολλοί περισσότεροι από όσους σου ζήτησαν βοήθεια. Θα ζητήσεις ποτέ συγνώμη ή μήπως αυτή η διανοητική επιλογή αξιών δεν συμπεριλαμβάνεται στη γενική κατεύθυνση αυτού που νομίζεις ότι είσαι; Η αποδοχή της βιωματικής εμπειρίας των άλλων σε αγγίζει καθόλου ή μόνο επιφανειακά; Και δε με λες, για να'χουμε και το καλό ρώτημα, αφού τα λέει τόσο καλά και άγια ο Carl Rogers, γιατί δεν πήγες ποτέ να γένεις συμβουλάτορας του κάθε Θράσου και να δώσεις κατευθύνσεις ζωής δωρεάν για όλο το "δάσος" και όχι μόνο για μερικά "δέντρα"; Σε δέντρα δε τα τύπωσες τα βιβλιαράκια σου που τώρα ο κοσμάκης τα καίει για προσάναμμα στο τζάκι, ένεκα φτώχειας; Μια χαρά την έβγαλες, Γιώργη, καλά τα τσέπωσες τόσες δεκαετίες, έκανες τη ζωούλα σου. Πήγαινε τώρα στη γυναίκα σου να κλαφτείς και να πάρεις άδεια, μέχρι να σου'ρθει το πολυπόθητο τσεκ της κουτσουρωμένης συνταξούλας σου. Εμ, πως; Κάπως πρέπει να πλερώνεις και τον ΕΝΦΙΑ. Τουλάχιστον θα έχεις να θυμάσαι την αυτοκινητάρα -κάτι είναι και αυτό, φελλέ. Α, και πριν το ξεχάσω, (ότ)αν δεις στους δρόμους ανθρώπους να διαμαρτύρονται και "όργανα" να τους ψεκάζουν εισαγόμενα χημικά, μην παραλείψεις να τους μιλήσεις για ψυχραιμία και αυτοσυγράτηση. Σίγουρα θα σε ακούσουν και θα συνετιστούν. Σε αντίθετη περίπτωση, χωρίς αμφιβολία θα έχουν κάποια βλάβη στους αμυγδαλοειδείς πυρήνες του εγκεφάλου, οπότε αυτούς μπορείς άφοβα να τους στείλεις σε κάποια κλινική. Πονάει πολύ η αλήθεια, ε Γιώργη; Όξος!

ΥΓ. Οι τιμές στο Skype αναπροσαρμόστηκαν στα τιμαριθμικά δεδομένα της οικονομικής κατάστασης του 2016; Ρωτάω για να ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο αυτό απευθύνεται στον σχολιαστή της 12ης Μαρτίου 2016!Πόση χολή έχεις βρε άνθρωπε;Πόση; Κάνε την χάρη στον εαυτό σου και ασχολήσου μαζί του και όχι με τον κ.Πιντέρη. Με εσένα πρέπει να ασχοληθείς.Το πρόβλημα σου δεν είναι ο Πιντέρης και ο κάθε Πιντέρης.Το πρόβλημα σου είναι ότι δεν έχεις ασχοληθεί αρκετά με εσένα. Σου αρέσει το σχόλιο σου; Χαίρεσαι όταν το διαβάζεις; νιώθεις ισορροπημένος; Εγώ σιχάθηκα που το διάβασα. Συγγνώμη κιόλας για την έκφραση, αλλά έτσι είναι. Κι από την άλλη λυπήθηκα που ένας άνθρωπος βγάζει τόση χολή, γιατί δείχνει βαθιά πίκρα και έλλειψη αγάπης. Και δεν γουστάρω να λυπάμαι κανέναν. Αλλά εσένα σε λυπήθηκα. Τι να πω. Μακάρι να βρεις γαλήνη.

ΥΓ:Σε περίπτωση που αποφασίσεις να ξανασχολιάσεις απευθυνόμενος σε εμένα, βρίσε ελεύθερα. Ξέρω σε τι στυλ θα είναι το κείμενο σου. Έδειξες ήδη το πρώτο σου δείγμα. Φιλάκια!

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ για τον παραπάνω ανώνυμο σχολιαστή θα πω: Αναρωτιέμαι "φίλε" τι δουλειά να κάνεις. Για ποιόν δουλεύεις, εάν βέβαια ξέρεις τι σημαίνει εργασία. Αναρωτιέμαι ποιος σε πληρώνει για αυτό που υποτίθεται ότι ξέρεις να κάνεις. Λυπάμαι πραγματικά που εξακολουθούν και επιβιώνουν τέτοιες συμπεριφορές και ήθη στις ημέρες μας. Χρειάζεται ακόμα περισσότερη παρακμή και έκπτωση για συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας?
Ελπίζω η ελευθερία και η ανωνυμία της έκφρασης σου να λειτουργήσουν καθαρτικά και να εξελιχθείς λίγο ως άνθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

Παιδια διαβαζω και ξαναδιαβαζω αυτα που γραφτηκαν και σκεφτομαι οτι ισως ο αρχικος σχολιαστης και ο κυριος Πιντερης να γνωριζονται απο παλια. Ισως υπαρχει καποια επαγγελματικη διαφορα. Ισως κατι επι προσωπικου. Ισως να μην βοηθηθηκε ως ψυχοθεραπευομενος και να νιωθει εξαπημενος απο τον κυριο Πιντερη. Μου φαινεται ως η μονη λογικη εξηγηση. Γιατι αλλιως δε βγαζει νοημα ολο αυτο. Δεν ερχεται καποιος απο το πουθενα να γραψει ολα αυτα. Μυγα τον τσιμπησε; Και δε βλεπω να απευθυνεται σε καποιον αλλον. Αρα; Μου φαινεται οτι μαλλον τα εχουν ξαναπει μεταξυ τους γιατι υπαρχουν πολλες λεπτομερειες και αναφορες.

Κυριε Πιντερη μηπως να συναντιοσασταν και να τα λεγατε μεταξυ σας και να λυσετε τις οποιες διαφορες σας πολιτισμενα. Ειναι θλιβερο να γραφονται αυτα δημοσια. Και μαλιστα σε ενα τοσο απανεμο και αγαπημενο ιστολογιο, οπως το δικο σας. Δεν ξερω, η γνωμη μου.