Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ζω και εργάζομαι στη Γλυφάδα από το Σεπτέμβρη του 1983. Θυμάμαι την ημέρα που μετακόμισα στο καινούργιο μου το σπίτι κυκλοφόρησε το 2ο βιβλίο μου: «Εσύ, τα δικαιώματά σου και οι άλλοι». Τα πρώτα 14 χρόνια ζούσα στην Αγ. Νικολάου. Από την 1η Απριλίου του 1997 ζω στην οδό Κίου στην Άνω Γλυφάδα.
Στο τέλος Οκτωβρίου, αποχαιρετώ τη Γλυφάδα μετά από 33 χρόνια και βάζω πλώρη για Χαλκίδα. Συναισθηματικά δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Πριν 2 ημέρες (28/9/16) μου τηλεφώνησε η κυρία Μπάρμπα και μου ζήτησε να κάνουμε μια εκδήλωση στο παλαιό Δημαρχείο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 12:00 με 2:00 το μεσημέρι. Δέχθηκα με χαρά. Πάντα μου άρεσε να μιλάω στους Γλυφαδιώτες.  Παράλληλα είναι και μια ευκαιρία για έναν αποχαιρετισμό.
Ο τρόπος που σχεδιάζω να περάσουμε αυτό το δίωρο είναι κάπως έτσι:
12:15 - 13:00 Διάλεξη με θέμα «Τι έμαθα για τον άνθρωπο στα 39 χρόνια που είμαι ψυχολόγος».
13:00 - 13:45 Με ρωτάτε ό,τι θέλετε και - αν γνωρίζω - απαντώ.
13:50 - 14:15 Σφίγγω χέρια και υπογράφω βιβλία.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν βιβλία μου από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευκαιρία να ζητήσεις δημόσια συγνώμη για τα πεπραγμένα σου, εάν πραγματικά έμαθες κάτι τόσα χρόνια. Αλλά, δυστυχώς, από ότι βλέπω η εκδήλωση αποτελεί άλλη μια ευκαιρία να τα κονομήσεις. Στην εποχή του διαδικτύου, θα μπορούσες να δημοσιεύσεις δωρεάν τα συγγράματά σου σου -όχι, ότι αξίζουν- αλλά επέλεξες να πουλήσεις τα δικαιώματα για τα υπόλοιπα 80 χρόνια. Δε σου σφίγγεται η καρδιά, όταν εξαπατείς τον κόσμο; Είναι καλά τα λεφτά. Αφού «μόλυνες» τα μυαλά των ανθρώπων επί 40 χρόνια με αυθαίρετα κατηγοριοποιημένες διαγνώσεις επί συμπτωμάτων που η νόρμα του κοινωνικο-ιστορικού θεσμοθετεί ως παθολογικά, καιρός να γυρίσεις στο χωριό σου. Τι θράσος. Δεν είσαι ο μόνος, θα μου πεις. Σε άλλους αιώνες θα ήσουν σαμάνος μάγος, τώρα υπάρχει η ψευδοεπιστήμη. Ένα από τα καλά της επονομαζόμενης κρίσης είναι ότι αφύπνισε συνειδήσεις, ξεχώρισε την ήρα από το στάρι, ανέδειξε όλη την ένδεια του συστήματος που υπηρέτησες· εζυγίσθεις, εμετρήθεις και ευρέθεις ελλειπής, Γιώργη. Το νου σου, petit bourgeois, να μην ξεχνάς να διπλοκλειδώνεις και να κάνεις και τον σταυρό σου, κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς. Έχει ο καιρός γυρίσματα...

Unknown είπε...

Ανώνυμε γράφεις με μίσος και κανένα επιχείρημα.... Σαν αναγνώστης των βιβλίων του κ. Πιντέρη πιστεύω ότι έχω βοηθηθεί πολύ. Αλλα αν υπάρχει οποιαδήποτε γνώμη που μπορεί να φωτίσει τα θέματα που αγγίζει ο συγγραφέας με άλλο τρόπο θα ήθελα να ξέρω ουσιαστικότερα τί εννοείς. Δεν φτάνει να κατηγορείς λέγοντας ότι τα συγγράματα δεν αξίζουν - πρέπει και να επιχειρηματολογείς έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορει να καταλάβει αν έχεις δικαιο η όχι και γιατι....

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου να σημειώσω τα εξής:
- τα βιβλία δεν τα πληρώνει κάποιος όπως την ΕΡΤ μέσω ΔΕΗ αφού άμα θέλει κάποιος βάζει το χέρι στη τσέπη, δε γίνεται με το στανιό ο γάμος.
- εφόσον ο Αγών μου του Χίτλερ συνεχίζει να αποτελεί προϊόν προς πώληση μέσα σε βιβλιοπωλία, προφανώς επειδή προσφέρει έσοδα σε αυτές, ο κ. Πιντέρης, όπως και ο κάθε Πίντέρης, με τις όποιες του απόψεις δεν αποτελεί κίνδυνο στη δημόσια ψυχική υγεία.
- διατηρώ τις αμφιβολίες μου για το εάν ο Ανώνυμος είναι υποψήφιος Νομπελίστας αφού διαφαίνεται από αυτό και το παλιότερο σχόλιό του ότι δεν αντιλαμβάνεται πως οποιοδήποτε θεματικό πεδίο στο οποίο εφαρμόζεται η επιστημονική μέθοδος (δεδομένα-υποδείγματα-θεωρίες) και έχει δικό του τμήμα σε κάθε Πανεπιστήμιο της Ivy League μπορεί να θεωρείται ψευδοεπιστήμη μόνο σε συγκεκριμένους κύκλους Διεθνηστούλιδων Σατανιστών που έχουν αφομιώσει πλήρως τον Ισλαμοναζισμό.
- υποψιάζομαι ότι κάτι του πηδήξε ο Γιωργάκης (και μάλλον για πωπό το βλέπω αφού σκούζει με το που δημοσιεύει κάτι ο φίλτατος συγγραφεύς) οπότε τί να πούμε οι υπόλοιποι/ες: υπομονή!

Φιλικά
Γαλάνης

Civilization Type 1 είπε...

Η ψυχολογία είναι ψευδοεπιστήμη.-


http://politismosena.blogspot.gr/2016/04/1.html

Διδάκτωρ Richard Bentall:
«...αυτοί που θα βγουν κερδισμένοι, είναι κυρίως οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας οι οποίοι επιθυμούν να δικαιολογήσουν τις διευρυνόμενες πρακτικές τους και οι φαρμακευτικές εταιρείες που ψάχνουν για καινούριες αγορές για τα προϊόντα τους.» Ο καθηγητής Til Wykes προειδοποίησε πως «αν παρομοιάσουμε το ποσοστό της λογικής με μια λίμνη, οι προτάσεις για την πέμπτη έκδοση του «Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου Ψυχικών Διαταραχών» είναι πιθανόν να το συρρικνώσουν σε μια κουταλιά νερό.» Ο καθηγητής David Pilgrim περιέγραψε το ΔΣΕΨΔ ως «μια μορφή μαζικής παράνοιας για όλους αυτούς που συνεργούν στην διαιώνιση της πρακτικής της ψευδοεπιστήμης».

Lucy Johnstone – ψυχολόγος:
«Είμαστε σε μια κατάσταση, όπου το πιο δυνατό επιχείρημα υπεράσπισης του Ε.Ψ.Δ. είναι: "Το γνωρίζουμε πως έχει ελαττώματα, αλλά είναι το καλύτερο που έχουμε – τι άλλο να κάνουμε;" Η απάντηση σε αυτό είναι απλή: "Σταματήστε να κάνετε διαγνώσεις σε ανθρώπους".»

https://youtu.be/zQegsqYhuZE
https://youtu.be/_-iYngr6N60
http://videoneat.com/documentaries/2711/the-marketing-of-madness-full-movie
http://www.videoneat.com/documentaries/906/how-mad-are-you-bbc-online-free/
http://www.science20.com/science_20/biologist_and_psychologist_square_over_definition_science-92172