Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

SKYPE


Τα λέμε μέσω Skype ?
Η σημερινή τεχνολογία το κάνει εφικτό.
Κάθε συζήτηση κοστίζει 40 Ε
Διαρκεί συνήθως 30 λεπτά. Μετά, πονάνε τα μάτια μου.

Η Διαδικασία:
1. Μπαίνεις στο Skype. Mε αναζητάς με το pinteris@hotmail.com.Όταν με βρεις μου κάνεις μια αίτηση αποδοχής.
2. Μέσω του pinteris@hotmail.com συμφωνούμε για μια ώρα που θα κάνουμε μια δοκιμαστική συνάντηση χωρίς χρέωση. Ο σκοπός είναι να ελέγξουμε την τεχνική ποιότητα της επικοινωνίας. Επίσης να κανονίσουμε τις πρακτικές λεπτομέρειες:
Καταθέτεις 40 Ε στο λογαριασμό
Alpha Bank: Λογαριασμός Οψεως 326.00.2002.000273

IBAN GR13 0140 3260 3260 0200 2000 273

3. Συμφωνούμε μέσω e mail πότε θα τα πούμε.
4. Σε περίπου 20 ημέρες σου στέλνω μια απόδειξη είτε με ταχυδρο- μείο είτε με email
Ένας άλλος δρόμος είναι να μου τηλεφωνήσεις στο 210-96 52 336
και να κανονίσουμε τις λεπτομέρειες. 

4 σχόλια:

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Γιώργο καλησπέρα. Δεν έχω σχολιάσει ως τώρα, ωστόσο παρακολουθώ χρόνια τώρα τις συγγραφικές σου δραστηριότητες και θαυμάζω τον απλό και κατανοητό λόγο σου. Ελπίζοντας να μην παρεξηγηθώ, καταθέτω μια μικρή ένσταση στη συγκεκριμένη ανάρτηση. Σίγουρα η τεχνολογία γεφυρώνει αποστάσεις και υποκαθιστά την ανθρώπινη παρουσία. Αλλά αναρωτιέμαι πώς μπορεί να γίνει συνεδρία μέσω οθόνης. Αν δεν υπάρχει η ματιά, το άγγιγμα, η χημική ένωση μεταξύ κοινωνού και καταθέτη. Μπορεί να κάνω και λάθος και συγνώμη για το σχόλιο "σεντόνι" που άπλωσα. Σκιάχτηκα λίγο δεν σου κρύβω, διαβάζοντας μια "αγγελία" για κατάθεση ψυχής εξ αποστάσεως.
Καλή χρονιά να έχεις με ό,τι αυτό σημαίνει για σένα!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα και από εμένα.
Αρχικά ενθουσιάστηκα από την ιδέα: αποτελεσματικότερη (σε κόστος, χρόνο κλπ) επικοινωνία και περισσότερο προσιτή στις δύσκολες εποχές.
Καταθέτω όμως τις δύο σχετικές ανησυχίες μου που προέκυψαν σε 2ο χρόνο:
- γενικά υπάρχει μια (ενδόμυχη για κάποιους?) προκατάληψη για την εμπιστευτικότητα και την ασφάλεια στο διαδίκτυο γενικά. Όταν γίνει κάτι ψηφιακό χάνεις τον έλεγχο ποιος, πότε, για πόσο κλπ. Ίσως είναι προσωπική φοβία... Με απασχόλησε πάντως
- στον δικό του χώρο ο καθένας δεν έχει πάντα την απαιτούμενη απομόνωση (εκτός αν μένει μόνος) που χρειάζεται για να συγκεντρωθεί και να αισθανθεί άνετα ώστε να αξιοποιηθούν ουσιαστικά τα 30 αυτά λεπτά.
Ελπίζω να βοηθήσουν τα παραπάνω για να βελτιωθεί και να επεκταθεί με κάποιο τρόπο η χρήση τέτοιων σύγχρονων λύσεων.
Καλή επιτυχία εύχομαι
Και να είστε πάντα καλά και "εκεί δίπλα μας"

Ανώνυμος είπε...

Πώς καταντήσατε έτσι, κ. Πιντέρη; Θα πρέπει να πηγαίνουν πού άσχημα οι «δουλειές», για να παρακαλάτε online. Ξεπέσατε και εσείς, εν μέσω κρίσης! Λογικό, πώς να αντιμετωπίσει η ψυχολογία το πρόβλημα της φτώχειας και του χαμηλού μορφωτικού επιπέδου όσων εκλέγουν τους διεθνείς εκμεταλλευτές τους. Αναρωτιέμαι τι λέτε πλεον στους ψυχοθεραπευόμενούς σας, γιατί όλα αυτά είχαν νόημα τότε που «χαριεντιζόσασταν» σε εκπομπές της Άννας Δρούζας. Τι κατάντημα οι άνθρωποι να πληρώνουν για λίγα λεπτά εκονικής υποστήριξης και συμβουλής που θα έπρεπε να αναζητούν σε Φίλους και μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς. Τς τς τς...

Κυριακή είπε...

Με αφορμή τους προλαλήσαντες, εγώ συμφωνώ με το skype, γιατί υπάρχουν άτομα που θέλουν εσάς αλλά δε μπορούν να έρθουν λόγω απόστασης ή αναπηρίας.Ακόμα και άτομα με ιδικές ανάγκες έχουν δικαίωμα στην ψυχοθεραπεία φίλοι μου.
Στην εκπομπή που παρουσίαζε η Δρούζα, να σας πω την αλήθεια και δεν θυμόμουνα ποιος την παρουσίαζε, εσάς θυμόμουν μόνο, και σας θαύμαζα. Νάναι καλά ο φίλος πριν που είπε την εκπομπή που έβλεπε με το ζόρι, και λυπάμαι γιαυτο.Με την ευκαιρία θέλω να του πω: Ξεκίνα να κάνεις αυτό που θες και θα δεις ότι δε θα πέφτεις τόσο χαμηλά. Χτίσε αυτοσεβασμό, σοσ. Αυτά που έγραψες είναι ο καθρέπτης σου. Μην κάνεις προβολές.