Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Αντιμετωπίζοντας τον XωρισμόΈνα βιβλίο πάνω στα προβλήματα που γεννιούνται με το χωρισμό!
Ένας ψυχολόγος - ο συγγραφέας - εξομολογείται το δικό του χωρισμό, όπως τον έζησε, βήμα βήμα, και συνάμα παρατηρεί, σαν ειδικός, και καταγράφει τις ψυχολογικές καταστάσεις, κα¬θώς περνάει τις διάφορες Φάσεις του Χωρισμού, από την Απελ¬πισία ως την Ανανέωση.
Πολλοί θα το θεωρήσουν ειδικό βιβλίο. Στην πραγματικότητα είναι τόσο ειδικό όσο ειδικός μπορεί να είναι και ο ερωτικός δεσμός.
Ο αναγνώστης, διαβάζοντας το, θ' ανακαλύψει μια μάλλον άγνωστη, υποσυνείδητη πορεία που κάνει ο καθένας μας, κα¬θώς δημιουργεί τον ερωτικό του δεσμό – προσωρινό ή μόνιμο. Θ' ανακαλύψει τον «Διαμορφωμένο Ρόλο», το «Σενάριο Ζωής», και τις «Προσδοκίες» που έχει, καθώς σχετίζεται με το άλλο φύλο.
Το τραγούδι, η λογοτεχνία, το θέατρο και ο κινηματογράφος ασχολήθηκαν πολύ με το χωρισμό, αλλά σε ελάχιστες περιπτώ¬σεις υπήρξε επιστημονική προσέγγιση του θέματος. Η Ψυχολο¬γία, που έχει και τη μεγάλη μερίδα της ευθύνης γι' αυτό το θέμα, έχει... μείνει πίσω.
Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι ο χωρισμός μπορεί να γίνει η αφετηρία για μια καινούργια ζωή, δημιουργική και σύμφωνη με τις Πραγματικές προσωπικές Ανάγκες, αρκεί ο άνθρωπος που χωρίζει να γνωρίζει πώς θ' αντιδράσει σε μια σειρά πολύπλοκα και βασανιστικά προβλήματα, όπως:
Πώς ν' αντιμετωπίσει τον πόνο της εγκατάλειψης, τη μοναξιά και τη βαρεμάρα. Πώς να ξεπεράσει τις ενοχές. Τι παγίδες ν' αποφύγει στο δρόμο για μια νέα σχέση. Πώς να προστατεύσει τα παιδιά του από τον αντίκτυπο του χωρισμού... και πολλά άλλα.
Γνωρίζοντας τη μειωμένη ενεργητικότητα του ανθρώπου που χωρίζει, ο συγγραφέας έγραψε ένα ΚΕΦΑΤΟ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ βιβλίο, γεμάτο από κωμικοτραγικές καταστάσεις που πέρασε ο ίδιος, πάνω σ' ένα θέμα που, μέχρι σήμερα, οι διάφοροι «Σύμβουλοι» το αντιμετώπισαν με τη σοβαροφάνεια της άγνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: